total: 0,00
0 articles
 1. De mooiste begrafenis van de wereld

  De mooiste begrafenis van de wereld

  Livre relié - âge: 5-7
  Ulf Nilsson
  Eva Eriksson
  Op een dag verveelden we ons. Maar toen vond Ester een dode hommel en we besloten hem te begraven. Met kruis en bloemen, en een gedicht, want dat hoort erbij. Ik kan erg goed dichten, al zeg ik het zelf. En Pietertje, het broertje van Ester, kan goed huilen. We richtten een Begrafenis BV op: voor alle dode dieren.

  Haringen uit de vriezer, muizen uit de muizenval en een platgereden haas: elke begrafenis wordt even serieus genomen. Maar als ze aan het einde van de dag moe en tevreden naar huis gaan, vliegt er een vogel tegen het raam. Het sterven grijpt de kinderen aan; plotseling is het spel werkelijkheid geworden.
  En de volgende dag?
  Toen gingen we iets heel anders doen!

  Een schitterend kinderboek over de dood, maar vooral over de gave van kinderen om met volle overgave te spelen en te fantaseren.

  Thema's: dood, overlijden, sterven, afscheid, rouw, verdriet, dood van een huisdier.

  En savoir plus
  13,95 €
  1 à 2 jours ouvrables

 2. Vogeltjelief

  Vogeltjelief

  Livre relié - âge: 4-5
  Kristien Aertssen
  Kristien Aertssen
  Een teder prentenboek over grootouders en vogels, maar ook over afscheid nemen en doorgaan, voor 4 tot 7 jaar.

  In de tuin van meneer en mevrouw Pluim staat een enorme kersenboom, waarin honderden vogels wonen. Meneer Pluim bestudeert hun gedrag. Mevrouw Pluim fluit gezellig met ze mee. Ze lijkt zelf net een vogeltje en meneer Pluim noemt haar vertederd: Vogeltjelief.
  Kleindochter Merel komt elke week op bezoek en samen voederen ze de vogels. Op een dag echter wordt mevrouw Pluim ziek...

  Zowel de tekst als de illustraties zijn van Kristien Aertssen. Haar boeken zijn in vele talen verschenen en vaak bekroond.
  De thema's van dit boek zijn: dood, rouwproces, opa, oma, overlijden, sterven, rouw, afscheid.  En savoir plus
  13,95 €
  1 à 2 jours ouvrables

 3. In het pikkedonker

  In het pikkedonker

  Livre relié - âge: 4-6
  Kitty Crowther
  Kitty Crowther
  Ieder kind kent de angst voor het donker, de schaduwen op het behang, de rare geluidjes in de stille nacht. In dit boek gaat een liefhebbende vader samen met zijn zoon in het pikkedonker monsters en nachtgeluiden te lijf.

  Jeroen is een vrolijk kikkertje. Maar 's avonds als bedtijd nadert wordt hij stil. Als hij in bed gestopt wordt klampt hij zich vast aan zijn verhaaltjes voorlezende vader, en aan zijn knuffelende moeder. Hij hoort rare geluiden en ziet angstaanjagende monsters.
  Totdat hij zijn vader zover krijgt dat ze op onderzoek uitgaan: "Krits krats piep plats," horen ze in de stille nacht. Een mol graaft zijn hol: Krits krats! Een nachtvogeltje fluit: Piep! Een zilveren vis springt op, en valt weer in het water: Plats!
  Jeroen kijkt naar de donkere nacht en zucht. "Weet je, papa, ik geloof dat ik niet meer bang ben in het donker..."

  En savoir plus
  6,00 €
  1 à 2 jours ouvrables

 4. Het hart in de fles

  Het hart in de fles

  Livre relié - âge: 5-6
  Oliver Jeffers
  Oliver Jeffers
  Er was eens een doodgewoon klein meisje. Haar hoofd zat vol vragen over alle wonderen in de wereld. Tot er op een dag iets gebeurde wat haar verdrietig maakte. Ze stopte haar hart in een fles en hing die om haar hals, om het veilig te bewaren. Dat werkte. Tenminste, in het begin. Maar de fles woog steeds zwaarder en zat vaak in de weg. Zou ze weten hoe en wanneer ze haar hart terug moest krijgen?

  In dit ontroerende moderne sprookje behandelt Oliver Jeffers het thema van liefde en verlies op lichtvoetige wijze en laat ons zien dat er altijd hoop is.
  Met prachtige illustraties!

  Oliver Jeffers is behalve schrijver en illustrator ook kunstenaar. Het hart in de fles is zijn zesde boek en zal binnenkort worden gebruikt in een speelfilm. De boeken van Oliver Jeffers zijn bekroond met vele prijzen.

  En savoir plus
  15,00 €
  1 à 2 jours ouvrables

 5. Nachtegaal

  Nachtegaal

  Livre relié - âge: 6-10
  Sébastien Perez
  Benjamin Lacombe
  Opwinding op het zomerkamp. De kinderen vinden stukjes behangpapier waarop gedichten staan. Gedichten over... henzelf. Een beetje plagend, een beetje spottend - niemand ontsnapt aan de mysterieuze dichter. Maar wie is hij? Misschien is hij wel heel dichtbij...

  Benjamin Lacombe (auteur van Een melodie van ijzer en staal, Er was eens...) betovert je met een muzikaal sprookje.

  En savoir plus
  18,95 €
  1 à 2 jours ouvrables

 6. Kinderpsychologie in praktijk 1: Angst bij kinderen

  Kinderpsychologie in praktijk 1: angst bij kinderen

  Livre broché - âge: ouders
  Frits Boer
  Bijna tien procent van alle kinderen en jongeren kampt met een vorm van overmatige angst. Dit boek geeft hulpverleners, leerkrachten en geïnteresseerde ouders inzicht in alles wat met angst bij kinderen te maken heeft. Angst is een nuttig verdedigingsmechanisme tegen gevaar, maar bij deze kinderen neemt de angst zodanig de overhand dat het hen in hun ontwikkeling belemmert.

  Angst bij kinderen vertelt hoe angst ontstaat en geeft een duidelijke beschrijving van de verschillende angstproblemen, zoals scheidingsangst, faalangst, sociale angst, fobieën, piekeren, paniekaanvallen en angst als onderdeel van andere stoornissen zoals ADHD en autisme.
  Daarna wordt besproken wat deze problemen betekenen voor het kind of de jongere zelf, en voor zijn ouders en leerkrachten. Vervolgens wordt aandacht besteed aan de aanpak van overmatige angst en welke behandelingen er mogelijk zijn. Ook wordt duidelijk gemaakt wat niet helpt en wat de beperkingen zijn van een bepaalde behandeling.

  Dit boek is gebaseerd op de recentste wetenschappelijke kennis van angst en angststoornissen en is daarom een waardevolle bron van informatie voor psychologen, orthopedagogen en gedragstherapeuten die beroepshalve met angst bij kinderen te maken hebben.
  Maar dankzij de heldere uitleg is het ook voor leerkrachten en geïnteresseerde ouders toegankelijk. Voor wie nog meer wil weten, biedt Angst bij kinderen verdiepende literatuur, relevante adressen en websites.

  En savoir plus
  22,99 €
  1 à 2 jours ouvrables

 7. Springdag

  Springdag

  Livre relié - âge: 6-18
  Anne Provoost
  An Candaele
  Een wondermooi verhaal over geboren worden en doodgaan.
  Anne Provoost zorgde voor een uitgepuurde tekst. Met krachtige illustraties van An Candaele. Vanaf 6 jaar.

  Vandaag is het springdag. Ik draai om en om. Samen met mijn koffer val ik door een wolk en een sneeuwbui. Wat een smak! Ik geloof dat ik leef. Als ik begin te huilen, komt er een vrouw uit mijn koffer. Ze geeft me melk en een naam: Zsofi.
  Uit haar koffer diept ze zeildoeken, gordijnen en een man. Uit zijn koffer komt een paard en een oma. Ik ben altijd bij oma. We rijden samen met een slee over de steppe. Maar oma's springdag nadert...

  Thema's: geboorte, leven, gezin, dood, natuur.

  En savoir plus
  15,50 €
  1 à 2 jours ouvrables

 8. Dat is toch heel gewoon

  Dat is toch heel gewoon

  Livre relié - âge: 4-5
  Thaïs Vanderheyden
  Thais Vanderheyden
  Hallo! Ik ben Duizendpoot Miel, de postbode van de Bonte Beuk. Dat is een woonboom vol leuke dierenhuisjes en beestenholletjes.
  Elke dag breng ik brieven en pakjes rond, tot in het puntje van de boom.
  Kom je met me mee? Dat stel ik je voor aan de families in de woonboom. Die zijn allemaal anders, maar eigenlijk is dat heel gewoon.

  En savoir plus
  14,95 €
  1 à 2 jours ouvrables

 9. De grote Robin

  De grote robin

  Livre relié - âge: 5-6
  Sjoerd Kuyper
  Marije Tolman
  Wie kent hem niet? Robin, de kleuter over wie Sjoerd Kuyper de mooiste verhalen schreef. In deze bundel zijn alle bekroonde Robinboeken opgenomen.

  In het met een Zilveren Griffel bekroonde 'Robin en Suze' heeft Robins moeder een heel dikke buik. Robin raadt zelf wat dat betekent: er komt een broertje of zusje aan!
  'Robin en God' won de Gouden Griffel. Robin ziet een ster waarvan hij zeker weet dat God er woont. Maar papa en mama geloven niet in God. Opa wel, dus gaat Robin bij hem te rade. Want wie is God eigenlijk?
  In 'Robin is verliefd' - ook bekroond met een Zilveren Griffel - is Robin... verliefd. Op Nellie. Op oud omaatje. Op de juf. Op mama. Op alle meisjes in de wereld.
  En al lezend in De grote Robin word je ook verliefd op hem. Een liefde die nooit meer overgaat.

  En savoir plus
  19,95 €
  1 à 2 jours ouvrables

 10. Nooit is voor altijd

  Nooit is voor altijd

  Livre relié
  Kristof Devos, Claudia Jong
  Kristof Devos

  Op een dag was zusje weg
  Haar stoel bleef leeg
  Haar bed onbeslapen
  Haar beer onbeknuffeld
  En mama had verdriet
  Dat kon je zien, zelfs aan haar knieën
  Papa was stil en onzichtbaar

  Wanneer zijn zusje verdwijnt, blijft haar broer verward achter. Wat betekent ‘dood’? Zal hij zijn zusje nu nooit meer zien? Hij blijft niet bij de pakken zitten en begint te tekenen, te verzinnen en te knutselen. Hij werkt aan een ladder die tot aan de hemel reikt…

  Claudia Jong vertelt in poëtische en gevoelige taal het ontroerende verhaal van een jongen die zijn zusje heeft verloren.
  Illustrator Kristof Devos voorziet de tekst van schitterende, rake tekeningen. Een prachtig boek over omgaan met verlies en afscheid nemen.

  Thema's: dood, overlijden, sterven, rouw, afscheid.

  En savoir plus
  17,50 €
  1 à 2 jours ouvrables