total: 0,00
0 articles
 1. Heeft U soms een knipperlichtje gezien? / Hup konijntje

  Heeft u soms een knipperlichtje gezien? / hup konijntje

  Livre relié - âge: 3-4
  Bernardo Carvalho
  Heb je al eens een boek gezien met twee titels, twee covers en twee leesrichtingen?

  Volg Vuurvliegje in haar zoektocht naar een knipperlicht en lees daarna het boek ook van achter naar voor, dan heb je nog een verhaal!

  Een kleurrijk en verrassend kijkboek dat uitnodigt om talrijke keren herlezen te worden. De Portugese illustrator Bernardo Carvalho heeft de afgelopen vijftien jaar tal van kinderboeken ontworpen voor gerenommeerde uitgeverijen over heel de wereld. In 1999 richtte hij samen met een handvol bevriende auteurs en illustratoren uitgeverij Planeta Tangerina op, die in 2012 in Bologna de prijs van Beste Europese Kinderboekenuitgeverij wegkaapte.

  Recensie:
  De Portugese illustrator Bernardo Carvalho heeft zijn penselen rijkelijk in de waterverf gedrenkt om dit geestige woordenloze boek te maken. We krijgen volle platen met heel veel figuren om naar te kijken. En dan valt op hoe gericht onze ogen te werk gaan en alleen maar zien wat ze willen zien. Want bij het achterwaarts lezen lijk je in een nieuw boek te beginnen. Oh, wat zit ons verstand optisch vernuftig in mekaar! En daar heeft Bernardo Carvalho mooi op ingespeeld.

  Carvalho heeft de afgelopen vijftien jaar verschillende kinderboeken gemaakt voor gerenommeerde uitgeverijen wereldwijd. In 1999 richtte hij samen met een handvol bevriende auteurs en illustratoren uitgeverij Planeta Tangerina op, die in 2012 op de befaamde kinderboekenbeurs in Bologna de prijs van Beste Europese Kinderboekenuitgeverij wegkaapte. En nu is daar dus weer een mooi exemplaar aan toegevoegd.

  Barbara Rottiers
  Cobra.be

  En savoir plus
  14,50 €
  1 à 2 jours ouvrables

 2. Pluk van de Petteflet

  Pluk van de petteflet

  Livre relié - âge: 4-9
  Annie M.G. Schmidt
  Fiep Westendorp
  Pluk had een klein rood kraanwagentje. Hij reed ermee door de hele stad en zocht naar een huis om in te wonen. Af en toe stopte hij. En dan vroeg hij aan de mensen: 'Weet u niet een huis voor me?'

  Uiteindelijk vindt hij wat: het torentje van de Petteflet. Daar maakt hij kennis met de Stampertjes, mevrouw Helderder, Aagje en Zaza, maar ook met andere dieren als Dollie, Langhors en de Krullevaar kan hij het goed vinden.

  Voorlezen 4 tot 8 jaar, zelf lezen vanaf 9 jaar.

  Dit verhaal krijgt een mooi vervolg in 'Pluk redt de dieren'.

  En savoir plus
  19,95 €
  1 à 2 jours ouvrables

 3. Er was eens een vosje ...

  Er was eens een vosje ...

  Livre relié - âge: 3-4
  Gitte Spee
  Gitte Spee
  Vosje is geboren in een land met veel huizen, maar geen enkele toren. Hij bouwt een vliegtuig en reist samen met zijn knuffelbeer de wereld af op zoek naar een mooie toren om in te wonen.
  Ze komen langs een vuurtoren, de Eiffeltoren, wolkenkrabbers en nog veel meer torens. Zullen ze de juiste toren vinden of gaan ze toch liever maar naar huis?

  Een heerlijk boek over torens, maar ook over zoeken en vinden.
  Gitte Spee creëert in elk van haar boeken een volledig nieuw universum.

  En savoir plus
  14,00 €
  1 à 2 jours ouvrables

 4. Stad

  Stad

  Livre relié - âge: 5-7
  Pieter Gaudesaboos, Koen De Poorter
  Pieter Gaudesaboos
  STAD is een modern sprookje over drie broers: Erwin, Sven en Wouter. Als ze achttien worden, stuurt hun vader hen de wijde wereld in op zoek naar een eigen plek om te wonen. Allemaal bouwen ze een huis. Maar Erwins huis wordt overspoeld door toeristen en Sven moet afrekenen met dertien woest uitziende rovers. Alleen Wouter, de jongste zoon, bouwt zijn huis volgens een zorgvuldig uitgedacht plan... maar dan ontploft de maïsfabriek.

  Grote zoekplaten waarin van alles te ontdekken valt. Herwerkte editie.

  'Een geestig en verrassend vormgegeven sprookje over stadsontwikkeling en architectuur' De Morgen.

  En savoir plus
  16,99 €
  1 à 2 jours ouvrables

 5. Het eiland

  Het eiland

  Livre relié - âge: 5-7
  Marije Tolman, Ronald Tolman
  Marije Tolman, Ronald Tolman
  Ze veroverden de wereld met hun sprookjesachtige prenten in 'De boomhut': Ronald en Marije Tolman. Het gouden vader-en-dochterteam dat de belangrijkste prentenboekenprijzen ter wereld in de wacht sleepte, heeft opnieuw een wereld gecreëerd om bij weg te dromen.

  In het woordenloze prentenboek 'Het eiland' zwem je mee met een beer door een bijzonder eilandenrijk. Op elk eiland valt een hele wereld te ontdekken, tot de beer zijn ultieme eiland vindt. Is hij daar thuis, of op doorreis?
  Iedere keer dat je 'Het eiland' openslaat ontvouwt zich een nieuw verhaal.

  Waar in 'De boomhut' één ets tot achtergrond diende voor alle platen, toont 'Het eiland' iedere pagina een nieuw kunstwerk van Ronald Tolman, waar Marije haar magie in laat werken.

  De boomhut verscheen in Frankrijk onder de titel 'Le livre qui rend heureux': Het boek dat gelukkig maakt. Zo zou 'Het eiland' ook kunnen heten.

  En savoir plus
  14,95 €
  1 à 2 jours ouvrables

 6. Mijn stad

  Mijn stad

  Livre broché - âge: 8-11
  Tom Schoonooghe
  Tom Schoonooghe
  In dit creatieve kijk- en doeboek neemt illustrator Tom Schoonooghe je mee naar enkele grote Europese steden. In een grote lijntekening herken je de stad, maar tegelijkertijd nodigt de tekenaar zijn lezer uit om zelf tekeningen én stickers toe te voegen en zo zijn eigen visie en stad te creëren. Kinderen denken creatief mee en zorgen dat geen enkel boek hetzelfde is.
  Daarnaast schrijft Tom zijn reiservaringen neer in korte, sappige en leuke verhalen en weetjes over de verschillende steden.

  Kleef de stickers, haal je kleurpotloden boven en maak je eigen stadsverhaal!

  En savoir plus
  9,99 €
  1 à 2 jours ouvrables

 7. De spionnenclub

  De spionnenclub

  Livre relié
  Rebecca Stead
  Als Georges met zijn ouders naar een nieuwe flat verhuist ontmoet hij Kitser, die een spionnenclub heeft in de kelder. Georges wordt zijn compagnon. Samen houden ze de mysterieuze Mr. X in de gaten, die een groot geheim lijkt te hebben. Maar als Kitser zelfs het huis van Mr X binnen wil dringen, vraagt Georges zich af of ze niet te ver gaan. En vertelt Kitser wel de waarheid?

  De spionnenclub is een spannend en ontroerend boek over vriendschap en moed, dat je als lezer tot het einde toe in zijn greep houdt en verrast.

  En savoir plus
  14,95 €
  1 à 2 jours ouvrables

 8. Lindbergh

  Lindbergh

  Livre relié - âge: 6-9
  Torben Kuhlmann
  Verbijsterend mooi!
  Het afstudeerproject van Torben Kuhlmann is een waar kunstwerk. Zijn fascinatie voor vliegtuigen en bijzondere machines heeft hij verwerkt in een prentenboek waarin de illustraties nog veel meer vertellen dan de tekst...

  Het leven was gevaarlijk geworden, besefte de kleine muis. Overal stonden muizenvallen en lagen vijanden op de loer, en een voor een verdwenen zijn muizenvrienden. Maar waar waren ze naartoe gegaan? Naar Amerika? Toen kreeg de muis een waanzinnig idee: hij wilde leren vliegen! Dan kon hij naar Amerika gaan en zijn vrienden vinden. Nachtenlang knutselde hij aan een vliegtuig, tot zijn droom werkelijkheid werd...

  Originele invalshoek: de vliegende muis inspireerde de beroemde vliegenier Charles Lindbergh.
  Met achterin extra informatie over de eerste vliegtuigbouwers.

  En savoir plus
  18,95 €
  1 à 2 jours ouvrables

 9. Meneer tijger wordt wild

  Meneer tijger wordt wild

  Livre relié - âge: 2,5-4
  Peter Brown
  In een grauwe, saaie stad vol nette, rustige dieren is meneer Tijger de enige die niet gelukkig is. Hij wil iets anders. Hij wil op vier poten lopen in plaats van op twee. En hij wil ook dat keurige, stijve pak niet meer aan. Tot ieders ontzetting besluit meneer Tijger om wild te worden en naar de wildernis te vertrekken. Daar is hij wel gelukkig, maar ook eenzaam. Als hij uiteindelijk besluit terug te gaan naar de stad, blijkt zijn actie navolging te hebben gekregen!

  En savoir plus
  13,95 €
  1 à 2 jours ouvrables

 10. Ga toch fietsen!

  Ga toch fietsen!

  Livre relié - âge: 5-7
  Joukje Akveld
  Philip Hopman
  Willem en Boese zijn de beste vrienden. Maar heel soms niet. Dan roepen ze van dit en van dat en vliegt er iets onaardigs door de lucht. Als Willem dan roept 'ach, ga toch fietsen, jij!' pakt Boese zijn fiets en vertrekt. Hij fietst en hij fietst en hij fietst... en heeft nauwelijks oog voor alles wat er om hem heen te zien is: honderden verschillende fietsen, auto's, vrachtwagens, bussen, scooters, een veerboot en nog veel meer.
  Van het fietsen wordt Boese langzaam weer rustig. Als hij thuiskomt staat het eten klaar en is de boosheid bij allebei verdwenen. Ruzies gaan meestal vanzelf weer over!

  XL-formaat prentenboek.

  En savoir plus
  16,99 €
  1 à 2 jours ouvrables